Izdariet šo lietu un pastaigas laikā jums nekad vairs netuvosies ērces

Ir sācies pavasaris un pamodušās ir arī ērces. Kas jums jādara, lai pastaigas laikā jums nepieķertos kaitēklis, lasiet tālāk.

Pēc katras pastaigas rūpīgi pārbaudiet savu ķermeni (jo īpaši ādu uz galvas, zem rokām un citās neuzkrītošās vietās, par kurām viegli aizmirst), jāpievērš uzmanība arī profilaksei.

Kas ir tas, kas ērcēm nepatīk

Šie parazīti bēg no noteiktām smakām. Pirms došanās mežā papildus veikala vai aptiekas līdzekļiem dodieties uz virtuvi. Tur jūs atradīsiet lielisku garšvielu, kas aizbiedēs kukaiņus.

Pārgājienā mežā vai parkā kā uzkodu paņemiet silta ābolu pīrāga gabaliņu vai kanēļa gabaliņu. Ērces nevar paciest kanēļa smaržu. Varat arī pagatavot toniku no ūdens un kanēļa ēteriskās eļļas, taču esiet uzmanīgi.

Lasi vēl: Augs, kas prasa pacietību: kas jāzina par sparģeļu audzēšanu

Kanēlis ir izplatīts alergēns, tāpēc pēc apsmidzināšanas ar šādu šķīdumu āda var sākt niezēt vai arī būt apsārtusi. Varat arī sarīvēt kanēļa standziņu un ielikt to maisiņā, un maisiņu ielikt kabatā. Jūsu ķermeņa siltums palīdzēs izplatīt kanēļa aromātu ap jums.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 57%

0%

Ja jums nepatīk pikantā kanēļa smarža, varat izvēlēties citronzāli, kurai ir atsvaidzinošs, intensīvs aromāts. Nedaudz sagrieztu stublāju varat paņemt pastaigā, bet pārējo izmantot ēdiena gatavošanai, piemēram, vistas gaļas vai zivju buljonam.

Ērces nepanes arī salvijas, lavandas, timiāna, krustnagliņu, piparmētras, eikalipta un rozmarīna smaržu.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment